Kvinde til Kvinde

Kvinde til Kvinde regnskab 2017

Kvinde til Kvinde regnskab 2016

Kvinde til Kvindes regnskab 2015

Kvinde til Kvinde – indsamling til støtte for kvinder i det tidligere jugoslavien

Projekt Kvinde til Kvinde blev startet af Kvindefredsligaen i marts 1995 under krigen i Bosnien i det tidligere Jugoslavien

Projektets formål er at støtte kvinder på Balkan, Europas fattigste hjørne, der stadig er mærket af krigene i 90´ernne og begyndelsen af 2000 (Slovenien, Kroatien, Bosnien og Kosovo) med skrøbelige samfund præget af tårnhøj arbejdsløshed, etniske spændinger, kriminalitet, korruption og politisk nepotisme.

Allerede under krigene oprettede kvinder fra forskellige fredsgrupper og den tidligere kvindebevægelse en række krisecentre, kvinde- og menneskerettighedsorganisationer, der arbejdede for at styrke kvindernes position ud fra erfaringer om kvinder som de største ofre for de væbnede konflikter, men også som en særlig resurse ved konfliktløsning og efterfølgende demokratiopbygning i overensstemmelse med grundtankerne i FN´s resolution 1325 om Kvinder, Fred og Sikkerhed. Krisecentret for trafficking ofre ASTRA var et af de centre vi støttede.

Kvinde til Kvinde støtter sådanne centre og organisationer og forsøger især at træde økonomisk til, hvor de store organisationer ikke når ud. De projekter, som indsamlingen gennem årene har støttet, har yderligere været projekter, hvis arbejde og kvalitet, Kvinde til Kvinde har haft personligt kendskab til. I de senere år har det især været antitrafficking-centre, som har været fokus for indsamlingen, og siden en studietur i Serbien i efteråret 2011 (læs her) har Kvinde til Kvinde koncentreret sig om menneskerettigheds- og krisecentre for romakvinder og -piger, de allermest sårbare i de nye lande, der blev en følge af krigene på Balkan.

Indsamlingens nyhedsbreve giver eksempler på flere af de konkrete aktiviteter, som Kvinde til Kvinde har støttet.

Det gamle ordsprog Mange bække små gør en stor år, passer til Kvinde til Kvinde. Fra de tilbagemeldinger, som indsamlingen modtager fra kvinderne fra det tidligere Jugoslavien kan Kvinde til Kvinde bekræfte, at hvert eneste bidrag – hvad enten det er stort eller lille – gør en forskel.

Du kan støtte vores arbejde for romakvinder i Serbien

reg: 1551 konto: 067 90 70

-At leve “under broerne”
om romaernes vilkår i Serbien  

Nyhedsbrev 2018

Nyhedsbrev 2017  

Tidligere Nyhedsbreve

2015 – 16

2014

2013